søndag den 5. februar 2012

Nogle dejlige dage i Malaysia!

Så er tiden her i Malaysia ved at rende ud - men dog kun for en kortere bemærkning, idet vi vender tilbage om en måned. Rygsækkene er endnu engang pakket, og vi er klar til at tage til lufthavnen i morgen tidlig og hoppe på et fly til Bali.

Men først lidt om de seneste dage (om ikke andet, så for vores egen fremtidige hukommelses skyld :-))

Vi havde en sidste rigtig god dag i Cameroun highlands, hvor vi var på rundtur i området. Vi så en række forskellige ting, herunder en jordbærfarm, en bifarm og en sommerfuglefarm (sidstnævnte var dog kun for Ulrich og ungerne, da der også var slanger og andre reptiler derinde...så jeg gik en tur, alt imens de tre andre hyggede sig inde ved dyrene...adr!!). Derudover besøgte vi en thefarm, hvilket var en meget fascinerende oplevelse! Et kæmpestort og kuperet område var dækket af tebuske - på hver en kvadratcentimeter, uanset hvor stejl den måtte være. Det var enormt flot - og vildt at tænke på, hvordan 200 mand dagligt klipper teblade i det enorme område og i en tre-ugers cyklus. Altså således, at hver enkelt busk bliver klippet hver tredje uge. Spændende - for både børn og voksne!

Om aftenen valgte christian, at vi skulle spise indisk (der er mange hhv. Indere og kinesere i Malaysia, og dermed også enormt meget indisk og kinesisk mad), og hvilken succes. De to unger sad der og gnaskede stærk mad i sig, bl.a. Serveret på et bananblad, og prøvede nærmest at overgå hinanden i at smage de forskellige saucer mv. Fagre nye verden... :-). Og så er der altså bare noget særligt over, at spise ved en af de utallige små gaderestauranter, hvor det hele roder lidt, er lidt ekstra farverigt - og nok knap så hygiejnisk...

Den følgende morgen satte vi os i bussen med retning mod Kuala lumpur. Det var en rigtig flot køretur ned fra bjergene, gennem et meget frodigt landskab med temarker, palmer, flotte blomster og små landsbyer. Og Christians køresygetendenser blev holdt i ave med en endeløs lang omgang Harry potter højtlæsning..

Vel ankommet i Kuala Lumpur - og nede i varmen igen - indlogerede vi os på et hotel, i en lidt bedre standard end ellers... Og hvilken glæde det skabte - særligt hos ungerne... At tænke sig et værelse med fjernsyn med sportskanaler (der var en dreng der trængte til at slappe af foran flimmeren), et badekar med varmt (næsten... Lunkent) vand, værelse på 12. etage med fantastisk udsigt over byen, morgenmad på hotellet - og vigtigst af alt Mac donalds og Starbuks som nabo... Så to børn jublede over at få junk til frokost og de to voksne jublede over god kaffe!! Og næste jubelting indfandt sig hurtigt - på første gåtur i byen fik Christian hurtigt øjnene op for kopivarernes lyksaligheder... Så nu er begge børns lommepenge omsat til fodboldoutfits :-)

I aftes gik vi rundt i området little india, og på deres natmarked. Det var ret fascinerende og farverigt - og bød desuden også på endnu et sjovt forsøg med indisk mad. Og i dag gik turen til en stor park ved foden af Petronas Towers. Udover at huse en stor legeplads viste det sig også, at der var en offentlig pool-legeplads i parken, hvor en masse børn boltrede sig. Så ungerne fik et par fornøjelige timer i vandet, mens vi så til fra skyggen :-)

Det har været et par rigtig gode dage i Kuala Lumpur - en ved første øjekast, typisk, stor, larmende og beskidt asiatiske storby, men ved nærmere eftersyn en mere hyggelig en af slagsen. Derudover har den forgangne uge i Malaysia været rigtig god - og indtrykket af landet er rigtig godt!! Folk er enormt søde, der ligger mange gode oplevelser og venter, den rolige og rummelige sameksistens af malayer, kinesere og indere er imponerende og så har vi været heldige at være her på bagkant af det kinesiske nytår - så der er pyntet op alle vegne!

Christian og Cecilie - og særligt Cecilie, får enormt meget opmærksomhed pga. deres lyse hår og hud. De bliver smilet til, talt til, nusset, lavet sjov med, forsøgt fotograferet og er par gang forsøgt løftet op. Ikke overraskende tager Christian det i stiv arm, og smiler forsigtigt til folk, mens cecilie benhårdt giver alle der kommer hende nær en kold skulder... Som sagt, ikke overraskende...

Nå, slut for nu. I morgen flyver vi som sagt til Bali. Vi starter med (mindst) en uge samme sted - med strand, badning, afslapning osv. Dejligt! :-)

1 kommentar:

  1. Kære alle 4! Dejligt at læse at I får rigtig meget ud af jeres asiensodysee - det kan kun være godt som familie-og fællesoplevelse. Og ikke mindst for Christian og Cecilie! Så fortsat held og lykke med det! Her hersker stadig den sibiriske vinter med minus 15 på Tingstedet forgangne nat, så det er virkelig en stærk kontrast til jeres 30-35 plusgrader. Kærlig hilsen til jer alle 4! Susanne og Frede

    SvarSlet